Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι συσκευές που επιδοτούνται,τα ποσά και πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι συσκευές που επιδοτούνται,τα ποσά και πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά με τους δικαιούχους να μπορούν να αντικαταστήσουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες.

Οι συσκευές που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα μέσα ποσά:

  • Ψυγεία: 300 ευρώ
  • Καταψύκτες: 150 ευρώ
  • Κλιματιστικά: 300 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Εάν η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται. Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές», είχε αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ