Από τον Σταύρο Βαρθαλίτη.
Yλικά:
- 1½ συσκευασία ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 100 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. κουβερτούρα 75% ή γάλακτος
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε μια ολόκληρη συσκευασία μπισκότα , με ένα μαχαιράκι αφαιρούμαι τη κρέμα μέσα από τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ τρίμματα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μπισκότο στο Pyrex, απλώνουμε και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να το στρώσουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει 2’.
- Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα από τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ξαναχτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα μέχρι να σφίξει αρκετά για 4’, όχι να γίνει σαντιγί, να είναι όμως αφράτη και πηχτή.
- Τρίβουμε με το χέρι μας τα υπόλοιπα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μισά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές
- Βγάζουμε το Pyrex από το ψυγείο, αδειάζουμε τη κρέμα μέσα και με την βοήθεια της μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, με όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο για τουλάχιστον 120’.
- Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και σοκολάτα τριμμένη.