Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Από τον  Σταύρο Βαρθαλίτη.

Yλικά:

  • 1½ συσκευασία ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα 75% ή γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε μια ολόκληρη συσκευασία μπισκότα , με ένα μαχαιράκι αφαιρούμαι τη κρέμα μέσα από τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ τρίμματα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε το μπισκότο στο Pyrex, απλώνουμε και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να το στρώσουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει 2’.
  • Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα από τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ξαναχτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα μέχρι να σφίξει αρκετά για 4’, όχι να γίνει σαντιγί, να είναι όμως αφράτη και πηχτή.
  • Τρίβουμε με το χέρι μας τα υπόλοιπα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μισά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές
  • Βγάζουμε το Pyrex από το ψυγείο, αδειάζουμε τη κρέμα μέσα και με την βοήθεια της μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, με όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο για τουλάχιστον 120’.
  • Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και σοκολάτα τριμμένη.