Ο σωστός τρόπος χρήσης του air condition για να μην πληρώνεις υπέρογκους λογαριασμούς

Ο σωστός τρόπος χρήσης του air condition για να μην πληρώνεις υπέρογκους λογαριασμούς

Ιδιαίτερα φέτος που η ενέργεια είναι στα ύψη.

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφερε και τη ζέστη και μάλιστα από νωρίς. Το air condition  είναι επιβεβλημένο, ωστόσο, η σωστή του χρήση θα σας βοηθήσει να μη πληρώνεται υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς της ενέργειας.

Δύο είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Αρχικά, η σωστή συντήρηση. Όσο και αν σκέφτεστε το κόστος του τεχνικού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όταν δεν έχει συντηρηθεί σωστά, δεν αποδίδει όπως πρέπει και αναγκαστικά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, άρα κοστίζει περισσότερο.

Το δεύτερο που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι να έχετε air condition με ενεργειακή απόδοση ανάλογη του χώρου που το τοποθετείται (δηλαδή να καλύπτει τα τετραγωνικά που έχει το δωμάτιο που το τοποθετείτε) και να το έχετε ανοικτό σταθερά και σε θερμοκρασία από τους 25 έως τους 28 βαθμούς Κελσίου για το καλοκαίρι.

Να θυμάστε ότι όσο  μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος και του εσωτερικού, τόσο πιο μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει η ηλεκτρική συσκευή για να καταφέρει να πιάσει την επιθυμητή απόδοση, με αποτέλεσμα να ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια και χρήματα, καθώς το air condition δεν θα καταφέρει να πιάσει ποτέ χαμηλότερη θερμοκρασία.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ