Σημαντική απόφαση: Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές στην Ευρώπη μέχρι το 2024

Σημαντική απόφαση: Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές στην Ευρώπη μέχρι το 2024

Όλες οι μικρές συσκευές θα έχουν έναν ίδιο φορτιστή και θα είναι ο type-C.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε μια σημαντική συμφωνία σχετικά με τη χρήση κοινών φορτιστών για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι το φθινόπωρο του 2024. Αυτός θα είναι ο Type-C .

Σύμφωνα με την απόφαση κινητά τηλέφωνα, tablet, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, ακουστικά, ψηφιακές κάμερες, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός και φορητά ηχεία που επαναφορτίζονται μέσω ενσύρματου καλωδίου θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με θύρα USB Type-C, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους. Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις έως 40 μήνες μετά την έναρξη ισχύος.

Η ταχύτητα φόρτισης θα πρέπει να είναι επίσης εναρμονισμένη για συσκευές που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τις συσκευές τους με την ίδια ταχύτητα με οποιονδήποτε συμβατό φορτιστή.

Αυτές οι νέες υποχρεώσεις θα οδηγήσουν σε περισσότερη επαναχρησιμοποίηση φορτιστών και θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν έως και 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε περιττές αγορές φορτιστών.

Οι απορριφθέντες και αχρησιμοποίητοι φορτιστές εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου 11.000 τόνους ηλεκτρονικών απορριμμάτων ετησίως.

Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα πρέπει και αυτοί να υιοθετήσουν κοινούς φορτιστές, αλλά θα έχουν μια περίοδο χάριτος 40 μηνών μετά το 2024 για να προσαρμοστούν.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ