Εξαπλώνονται οι μωβ μέδουσες- Δείτε σε ποιες παραλίες έχουν εντοπιστεί

Εξαπλώνονται οι μωβ μέδουσες- Δείτε σε ποιες παραλίες έχουν εντοπιστεί

Σε μεγάλες και της Αττικής.

Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έχουν εξαπλωθεί οι μωβ μέδουσες και το καλοκαίρι μας προμηνύεται δύσκολο, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν αντιμετωπίζεται όπως της απλής μέδουσας, δηλαδή με αμμωνία.

Τσούξιμο και έντονος πόνος είναι το πρώτο πράγμα που αισθάνεται κανείς από το τσίμπημά της, ενώ πρέπει να ξεπλύνουμε άμεσα με άφθονο θαλασσινό νερό το σημείο, όπως εξήγησε η δερματολόγος Πέννυ Δαλαμπούρα στο Mega και τόνισε «στη συνέχεια θα πρέπει να βγει έξω από τη θάλασσα και να αφαιρέσει όχι με γυμνό χέρι αλλά είτε με κάποια πλαστική τηλεκάρτα πιστωτική κάρτα ή ακόμη καλύτερα και με γάντι πλαστικό αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα από τα πλοκάμια».

Αν και οι πρώτες μωβ μέδουσες βρέθηκαν στο Ιόνιο, τα θαλάσσια ρεύματα έφεραν τα μαλάκια και στο Αιγαίο, στο Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική, στον Παγασητικό και τις Σποράδες, νότια της Εύβοιας και στις Κυκλάδες αλλά και στον Αργοσαρωνικό.

Πλέον, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Αττική σε παραλίες στα Μέγαρα, την Ελευσίνα, τον Άγιο Κοσμά, τη Γλυφάδα, την Ανάβυσσο, τη Βάρη, τη Βουλιαγμένη και τη Σαρωνίδα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ