O Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει τη συνταγή για το πιο εύκολο και οικονομικό τιραμισού!

O Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει τη συνταγή για το πιο εύκολο και οικονομικό τιραμισού!

Μια συνταγή χωρίς αυγά. Θα την λατρέψεις.

Υλικά:
– 2 πακέτα έτοιμα σαβαγιάρ

–  10 κάψουλες καφέ espresso

–  100 γρ. ζάχαρη

–  50 ml κονιάκ

– Προαιρετικά σοκολάτα τριμμένη

–  Κακάο για το γαρνίρισμα

Για την κρέμα:

– 500 γρ. τυρί κρέμα

–   400 ml κρέμα γάλακτος 36%

–   100 γρ. ζάχαρη άχνη

–  Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη  περίπου ένα λεπτό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε στο μίξερ την κρύα ρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και να γίνει μια πλούσια κρέμα (προσοχή, δεν πρέπει να χτυπηθεί πολύ και κόψει).

Προσθέτετε τριμμένη φλούδα από μισό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τους καφέδες espresso και τους βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.

Χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ 25χ35 περίπου και το στρώνουμε με μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ (ο προτεινόμενος χρόνος που βουτάμε τα σαβαγιάρ  στον καφέ είναι από 5 δευτερόλεπτα έως 10).

Ραντίζουμε ελαφρώς την στρώση από τα σαβαγιαρ με το κονιάκ και προαιρετικά τρίβουμε λίγη σοκολάτα από πάνω τους.

Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τους την μισή ποσότητα από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, αδειάζουμε πάνω από την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, την άλλη μισή ποσότητα της κρέμας και την απλώνουμε καλά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Όταν το τιραμισού μας παγώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και προαιρετικά τρίβουμε σοκολάτα από πάνω.

Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με κακάο.

Έτοιμο!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ