Θα σου λύσει τα χέρια στις διακοπές.
Μια ιταλική συνταγή που βρήκαμε στο instagram στον λογαριασμό Rossellapaneecioccolato.
Υλικά:
300 γραμμάρια ζυμαρικά
500 γραμμάρια ντοματίνια
40 γραμμάρια κουκουνάρι
φρέσκος βασιλικός
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. τυρί πρόβολα (ή Galbanino)
Εκτέλεση:
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το κουκουνάρι και το λάδι.
Τα αλέθετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά, την κόκκινη σάλτα το τυρί provola ή galbanino σε κύβους και ανακατεύετε.
Έτοιμο το φαγητό!
Δείτε σε βίντεο του ενός λεπτού την εκτέλεση της συνταγής: