Βόμβα από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποινικολόγων για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Βόμβα από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποινικολόγων για την υπόθεση Πισπιρίγκου

«Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία είναι αρκετά για καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Ο φόβος των περισσοτέρων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο χρόνος περνά και δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη, φαίνεται ότι ακούστηκε από επίσημα χείλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, μίλησε στην ΕΡΤ και τα λόγια του είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εξιχνίαση και τιμωρία για την δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης. Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζε.

Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ