Μια κοινωνία που αποξενώνεται: Τραγικό τέλος για ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κυψέλη που πέθαναν αβοήθητοι

Μια κοινωνία που αποξενώνεται: Τραγικό τέλος για ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κυψέλη που πέθαναν αβοήθητοι

Η γυναίκα είχε μείνει μέρες ζωντανή και αβοήθητη δίπλα στον νεκρό άντρα της.

Κάθε μέρα και μία δυσάρεστη είδηση. Γυναικοκτονίες, τροχαία, βιασμοί, αυτοχειρίες, δολοφονίες συμβαίνουν πλέον καθημερινά.

Ωστόσο, η σημερινή τραγική ιστορία του ηλικιωμένου ζευγαριού που πέθαναν αβοήθητοι με τον άνδρα να έχει πεθάνει 7-8 ημέρες πριν και την γυναίκα να χάνει τη ζωή της μόλις 1-2 24ωρα πριν οι γείτονες καλέσουν την αστυνομία λόγω της έντονης δυσοσμίας, σφίγγει το στομάχι, καθώς αναδεικνύει τη θέση που ΔΕΝ έχουν οι ηλικιωμένοι στην κοινωνία μας.

Δύο αβοήθητοι ηλικιωμένοι, που δεν τους αναζήτησε κανείς εδώ και μία εβδομάδα; Συγγενείς, γείτονες ή οι μαγαζάτορες της γειτονιάς δεν αναζήτησαν αυτά τα γεροντάκια; Υπάρχουν κοινωνικές δομές για υπερήλικες ανθρώπους; Ρητορικά ερωτήματα…

Την αστυνομία κάλεσαν λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι κάτοικοι της Κυψέλης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Ο άνδρας, 91 ετών, ήταν πεσμένος στο μπάνιο και η γυναίκα του, 90 ετών, βρισκόταν στο δωμάτιο. Μετά την μακροσκοπική εξέταση του ιατροδικαστή, Γιώργου Ντιλέρνια, αλλά και τη διερεύνηση στου χώρους του διαμερίσματος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, δόθηκε οι απαντήσεις.

Πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία, καθώς ο 91χρονος άνδρας φαίνεται πως απεβίωσε πριν από περίπου 7-8 ημέρες, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ο κλιματισμός στο διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Κεδρηνού δεν δούλευε και, πιθανότατα, τις ημέρες του καύσωνα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο ηλικιωμένος να έπαθε θερμοπληξία και να κατέληξε.

Όσον αφορά στον θάνατο της 90χρονης, εκτιμάται ότι προήλθε πριν από περίπου 24 ώρες, από όταν την βρήκαν οι αστυνομικοί, κάτι που σημαίνει ότι η άτυχη γυναίκα πέρασε αρκετά 24ωρα μαζί με τον νεκρό σύζυγο της, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ίδια.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ