Δροσερή σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι!

Δροσερή σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι!

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Yλικά:
Για τη σαλάτα:

200 γρ. τρυφερά μαρουλάκια

1 μεγάλο αγγούρι

1 κούπα ρόκα

2 ραπανάκια

¾ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα + 2-3 κ.σ. για γαρνίρισμα

2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σως:

2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο

1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

1 ½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο

½ κούπα γιαούρτι πλήρες

¼ κούπας + 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέτουμε την έτοιμη σαλάτα με μαρούλι.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύβουμε με τα χέρια το αγγούρι για να στραγγίξουμε καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι μας στο μπολ με το μαρούλι.

Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καρύδια (3/4 κούπας) και τα προσθέτουμε στην σαλάτα. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τα ραπανάκια και προσθέτουμε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό.

Για τη σως:
Σε ένα μικρό μπόλ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο.

Με ένα μίξερ χειρός προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μίγμα. Ραντίζουμε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάμε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.

Η σάλτσα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με διαφανής μεμβράνη.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ