Συνταγή για μους πεπόνι με 4 υλικά!

Συνταγή για μους πεπόνι με 4 υλικά!

Μία συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου.

Υλικά:
Για 4 άτομα

20 γρ. μικρά φύλλα ζελατίνης

400 γρ. πεπόνι (καθαρισμένο) & 400 γρ.κομμένο σε μικρά κομματάκια (τετράγωνακια)

2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά

200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

1) Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.

2) Παράλληλα, σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 400 γρ. καθαρισμένο πεπόνι και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε ένα χυμό.

3) Μεταφέρουμε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-8) του δίνουμε μία βράση.

4) Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακιές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.

5) Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το χυμό πεπόνι από το κατσαρολάκι. Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με ένα αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.

6) Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 400 γρ. πεπόνι και τα προσθέτουμε κι αυτά στο γιαούρτι.

7) Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες έως ότου δέσει η ζελατίνη.

Σερβίρουμε!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ