Πέντε απλές συμβουλές για υγιή και διαυγή εγκέφαλο από έναν νευροεπιστήμονα

Πέντε απλές συμβουλές για υγιή και διαυγή εγκέφαλο από έναν νευροεπιστήμονα

Απλές ενέργειες στην καθημερινότητά μας που κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση.

Ο νευροεπιστήμονας Cody Isabel,από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι έχει γίνει αρκετές φορές viral μέσα από τα βιντεάκια του που δημοσιεύει στο Tik Tok δίνοντας συμβουλές σχετικές με το αντικείμενό του.

Πρόσφατα, αναφέρθηκε σε πέντε τομείς της καθημερινότητάς μας για υγιή και διαυγή εγκέφαλο.

Μην «χαλάτε ποτέ τον ύπνο σας»

«Λιγότερος ύπνος ισοδυναμεί με λιγότερη ζωή», ανέφερε εξηγώντας ότι ο ύπνος μειώνει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από το «τραύμα της καθημερινής ζωής». Εκτός από την επιβράδυνση των νοητικών ικανοτήτων, όπως η μάθηση, η ομιλία και η ανάγνωση, η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα μνήμης. Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν επίσης πρόσφατα συνδέσει την έλλειψη ύπνου με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Να διαλογίζεστε τακτικά

«Ο διαλογισμός είναι ένας εύκολος τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, να μειώσετε το άγχος, να μειώσετε την κατάθλιψη και να μειώσετε τη φλεγμονή στον εγκέφαλό σας», τονίζει ο Cody. Επιπλέον, το John Hopkins απέδειξε ότι ο διαλογισμός είχε την ικανότητα να μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, του άγχους και του πόνου.

Κόψτε το αλκοόλ

«Το αλκοόλ προκαλεί φλεγμονή άμεσα τον εγκέφαλό σας και σας ρίχνει σε κατάθλιψη», αναφέρει. Σύμφωνα με το American Addiction Centers, το βαρύ, μακροχρόνιο αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μάθησης και μνήμης και ακόμη και να οδηγήσει στην ανάπτυξη, ή στην επιδείνωση, καταστάσεων ψυχικής υγείας.

Βεβαιωθείτε ότι είστε δραστήριοι καθημερινά
Η γυμναστική ή η παραμονή σε ενεργή δραστηριότητα απελευθερώνει BDNF, ο οποίος μειώνει την εγκεφαλική ομίχλη και αυξάνει την ικανότητά σας να μαθαίνετε.

Να είστε αποφασιστικοί για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή

Η αποφασιστική λήψη αποφάσεων μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα μακροπρόθεσμα και κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση μαθαίνετε στον εγκέφαλό σας να γίνεται καλύτερος στο να εστιάζει σε ένα πράγμα κάθε φορά. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα λιγότερη εγκεφαλική ομίχλη, μείωση του στρες και μείωση των επιπέδων άγχους.

@mindbrainbodylab Prioritize these areas of your life instead of ignoring them for 30 days and you’ll change your mental health, physical health and life I promise. Follow to catch all the things I would do to heal your brain as a neuroscientist. #neuroscience #neurosciencetok #fyp #healthy ♬ original sound – Cody Isabel

ΚΛΕΙΣΙΜΟ