Churros: Συνταγή για ισπανικούς λουκουμάδες που λατρεύουν όλοι!

Churros: Συνταγή για ισπανικούς λουκουμάδες που λατρεύουν όλοι!

Εύκολη και οικονομική συνταγή του Δημήτρη Μακρινιώτη.

Υλικά:

  • 150 ml γάλα
  • 210 ml νερό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεσαία αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Συνοδευτικά: Μέλι ή πραλίνα.

 Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι, όταν λιώσει το βούτυρο δυναμώνουμε τη φωτιά για αν πάρουν βράση.

Αφού πάρουν βράση, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

Έπειτα, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι μας στη φωτιά για ένα λεπτό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμάρι μας στο μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, για ένα λεπτό μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Στην συνέχεια, παίρνουμε τα αυγά που πριν τα έχουμε χτυπήσει και τα προσθέτουμε στον κάδο τμηματικά, σε 5 με 6 δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τα πάρει το ζυμάρι.

Έπειτα, βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Πάνω από ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι που έχει κάψει, ρίχνουμε λουκουμάδες από την σακούλα μας, κόβοντας κάθε φορά το μείγμα με ένα ψαλίδι στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τηγανίζουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζοντας τους λουκουμάδες από το τηγάνι, τους ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το λάδι και ρίχνουμε μέλι ή πραλίνα.

Δείτε το βίντεο εμ την εκτέλεση της συνταγής εδώ 

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ