Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Μοσχαράκι κατσαρόλας με μπύρα!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Μοσχαράκι κατσαρόλας με μπύρα!

Μία συνταγή του Βαγγέλη Δρίτσα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:
1,5 κιλό μοσχαρίσια σπαλομύτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κρεμμύδια στιφάδου
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωναράκια σέλερι ή 3-4 κοτσανάκια σέλινο ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πολτό σκόρδου
1 κουτάκι μπύρα
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε  5 κουταλιές ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και τον πολτό σκόρδου και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μετά ρίξτε το κομμένο μοσχαράκι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Σβήστε με τη μπύρα και ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα και προσθέστε το στην κατσαρόλα (θα ισορροπήσει η πικράδα της μπίρας).
Ρίξτε και μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση για 1 ώρα.
Προσθέστε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά σε μέτρια ένταση και το φαγητό είναι έτοιμο!

Υ.Γ. Μπορείτε να βράσετε λίγο και να ξεζουμώσετε το μοσχαράκι στην αρχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VANGELIS DRISKAS (@vdriskas)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ