Δίκη ψευτογιατρού: Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη

Δίκη ψευτογιατρού: Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη

Μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με καταδίκη του ψευτογιατρού «Dr. Kontos» ολοκληρώθηκε η δίκη του Νίκου Κοντοστάθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και κατά συγχώνευση ποινή 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ. αυλαία της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της

Αναλυτικά, το ΜΟΔ επέβαλε στον κατηγορούμενο ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες έχει καταδικαστεί, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους  των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης, της ποινής φυλάκισης ενός έτους και 20.000 ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, της  ποινής φυλάκισης των δύο ετών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης του ενός έτους για υπεξαγωγής μνημείου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ