«Μαύρο Ρόδο»: Ο Πέτρος συναντάει ξανά κρυφά την Ελισάβετ, της κάνει ερωτική εξομολόγηση και αυτή λυγίζει…

«Μαύρο Ρόδο»: Ο Πέτρος συναντάει ξανά κρυφά την Ελισάβετ, της κάνει ερωτική εξομολόγηση και αυτή λυγίζει…

Οι εξελίξεις τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι συγκλονιστικές.

Μπορεί η κίνηση της Ηγουμένης αρχικά να απαγορεύσει την είσοδο του Πέτρου στο μοναστήρι και στη συνέχεια, όταν μαθαίνει ότι μπαίνει κρυφά τα βράδια, να καλέσει την Αστυνομία, να τον εμπόδισε να βρει μόνη της την Ελισάβετ και να την μιλήσει, ωστόσο αυτό δεν θα κρατήσει πολύ.

Στα επόμενα επεισόδια, η Αυξεντία αρρωσταίνει βαριά και κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Εκεί φυσικά τη συνοδεύει η ανιψιά της και ο Πέτρος δεν χάνει την ευκαιρία να την επισκεφτεί.

Ο ερωτευμένος νέος καταφέρνει για μια ακόμη φορά να προσεγγίσει τη μοναχή και δεν διστάζει να της κάνει ερωτική εξομολόγηση, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου! Τα λόγια του Πέτρου θα λυγίσουν την Ελισάβετ και δεν θα μπορεί πλέον ούτε η ίδια να κρυφτεί από τον εαυτό της, όπως κάνει, άλλωστε, τόσο καιρό, κρυμμένη κάτω από την πίστη της και την αγάπη της στον Θεό.

Στο νοσοκομείο η Αυξεντία αισθάνεται την ταραχή της Ελισάβετ η οποία δεν μπορεί να ησυχάσει απ’ τη στιγμή που ο Πέτρος της εξομολογήθηκε τον έρωτα του.

Προσπαθώντας να την κάνει να νιώσει καλύτερα της ανοίγει κι αυτή την καρδιά της και της εξομολογείται πράγματα που η Ελισάβετ δεν περίμενε ποτέ να ακούσει. Το ίδιο ζέστη είναι και με τον Πέτρο όταν εκείνος της μιλά με εξομολογητική διάθεση για αυτά που νιώθει για την ανιψιά της.

Η Αυξεντία, του δείχνει ανέλπιστη κατανόηση και φροντίζει με τα λόγια που του λέει να απαλύνει τον πόνο που έχει στην καρδιά του όμως την ίδια στιγμή στο μοναστήρι η Κασσιανή εκμεταλλεύεται την απουσία της για να προχωρήσει κι άλλο τα σχέδια της και να υποσκάπτει στη θέση της ηγουμένης.

Αδυνατώντας να βάλει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σε μία σειρά, η Ελισάβετ επισκέπτεται τον πατέρα της αναζητώντας ένα στήριγμα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της. Ο Λευτέρης αποδεικνύεται εξαιρετικός ακροατής, αφού ακούει τους προβληματισμούς της και της απαντά με ειλικρίνεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δυο τους να κάνουν έπειτα από πολύ καιρό μια αληθινή κουβέντα πατέρας κόρη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ