Συνελήφθη η Έυα Καϊλή μετά την απολογία της – Κατηγορείται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συνελήφθη η Έυα Καϊλή μετά την απολογία της – Κατηγορείται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν το βράδυ της Παρασκευής μετά τις πληροφορίες πως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ερευνάται ως ύποπτη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Μουντιάλ 2022στο Κατάρ.

Αργά το βράδυ το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως η Καϊλή συνελήφθη τελικά μετά την απολογία της.

Το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) έγινε έφοδος  στο σπίτι της Ευας Καϊλή, ενώ έχει συλληφθεί ο σύντροφός της. Τόσο η Καϊλή όσο και ο σύντροφός της ερευνώνται για διαφθορά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα», αναφέρει το βελγικό Μέσο.

Να σημειωθεί ότι την 1η Νοεμβρίου η Εύα Καϊλή είχε συναντηθεί με τον κ. Al Marri, υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών Αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη»,
αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο αντέδρασε ακαριαία.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ