Λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλα κρούστας!

Λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλα κρούστας!

Υλικά:
500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
3 αυγά
300 γραμμ. Ζάχαρη
125 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
250 γραμμ. Γάλα
200 γραμμ. Γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες, ξύσμα 2 λεμονιών

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό δυο λεμονιών, 1 βανίλια

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για αν είναι κρύο όταν θα το χρησιμοποιήσουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Έχουμε βγάλει το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και στην συνέχεια ξετυλίγουμε τα φύλλα τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο να ξεραθούν, και κάπου κάπου ανακατεύουμε τα φύλλα ώστε να ξεραθούν ομοιόμορφα (προσοχή: Δεν θέλουμε να ψηθούν, αλλά να ξεραθούν πολύ καλά). Αφού ξεραθούν καλά τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν τα θρυμματίζουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά μας, τα αυγά την ζάχαρη, το λάδι, το γάλα το γιαούρτι, βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιών χτυπάμε   ώστε να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.

Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα ξερά φύλλα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την λεμονόπιτα για 30 με 45 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και την περιχύνουμε αμέσως με  το κρύο σιρόπι.

Την αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει καλά και είναι έτοιμη!

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ