Πότε θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

Πότε θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για επιπλέον 45.000 δικαιούχους.Την εβδομάδα από 24 έως 28 Απριλίου προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει το επίδομα για τον μήνα Μάρτιο στους δικαιούχους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε μεταφορά πίστωσης ποσού 40.945.782 ευρώ για την καταβολή Απριλίου στους δικαιούχους του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης).

Πρόκειται για την δεύτερη καταβολή του ΚΕΑ, καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου. Σε σχέση με ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο έχουν προστεθεί άλλοι 45.100 δικαιούχοι.

Απομένει να ξεκαθαρίσει η οριστική ημερομηνία καταβολής, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, προγραμματίζουν να την πραγματοποιήσουν τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μήνα.

Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

Όπως είναι γνωστό κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, δεν πληρώνονται τον ίδιο μήνα αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.
Πηγή:dikaiologitika.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ