Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα τροφίμων

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα τροφίμων

Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Οι επόμενες πληρωμές θα γίνονται σταθερά την 1η εβδομάδα κάθε μήνα.

Η διάρκεια της επιδότησης είναι από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Market Pass: Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Το Market Pass μπορεί να δαπανηθεί για αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, αρκεί τα καταστήματα να χρησιμοποιούν POS.

Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό (132 ευρώ στο εξάμηνο) και φτάνει τα 100 ευρώ για οικογένειες με 9 η περισσότερα μέλη (600 ευρώ στο εξάμηνο ευρώ).

Δικαιούχοι του επιδόματος τροφίμων είναι νοικοκυριά όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού

Για να δουν οι δικαιούχοι εάν μπορούν να λάβουν το Market Pass σε ψηφιακή κάρτα, πρέπει να δουν εάν έχουν τη δυνατότητα NFC στο κινητό τους. Για να το διαπιστώσετε αυτό, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση να πληκτρολογήσετε NFC. Εάν διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία το κινητό σας τηλέφωνο, θα πρέπει να την έχετε ενεργοποιημένη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ