Από δημοσιογράφος- βασίλισσα: Η ιστορία αγάπης της Λετίθια και του βασιλιά Φιλίππου

Από δημοσιογράφος- βασίλισσα: Η ιστορία αγάπης της Λετίθια και του βασιλιά Φιλίππου

Από χωρισμένη δημοσιογράφος στο βασιλικό παλάτι.

Μια όμορφη ιστορία αγάπης ενώνει τον βασιλιά Φίλιππο και τη βασίλισσα Λετίθια, που παρά τις αντιρρήσεις από το παλάτι, ο έρωτάς τους κράτησε και οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας με μια μη γαλαζοαίματη.

Η Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1972 στο Οβιέδο των Αστουριών. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του δημοσιογράφου Χεσούς Χοσέ Ορτίθ Άλβαρεθ και της νοσηλεύτριας Μαρία ντε λα Παλόμα Ροκασολάνο. Έχει δύο μικρότερες αδερφές, την Τέλμα (γεννημένη το 1973) και την Έρικα (1975-2007), της οποίας ο θάνατος χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο το 1999 και ο πατέρας της παντρεύτηκε ξανά το 2004.

Η Λετίθια σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για την εφημερίδα ABC και το Πρακτορείο EFE και ως παρουσιάστρια ειδήσεων στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN+ και Televisión Española. Ο τότε πρίγκιπας Φίλιππος είχε γοητευτεί από τη δημοσιογράφο και επιστράτευσε τη βοήθεια ενός άλλου δημοσιογράφου για να την προσεγγίσει.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2002 σε ένα δείπνο και, ενώ η δημοσιογράφος τελικά έδωσε το τηλέφωνό της στο διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, τον είχε απορρίψει τουλάχιστον 4 φορές, μέχρι να πάρει την απόφαση να βγει μαζί του. Από τότε ξεκίνησαν ένα τρυφερό ειδύλλιο, το οποίο κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι την ανακοίνωση του αρραβώνα τους έναν χρόνο αργότερα.

Στο μεταξύ, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία προσπαθούσαν να βρουν ένα ιδανικό ταίρι στον γιο τους, ο ίδιος φαίνεται πως δεν ενέκρινε καμία από τις επιλογές τους, δεδομένου ότι η καρδιά του ήταν ήδη δοσμένη. Το Παλάτι, στο άκουσμα της είδησης της σχέσης τους, στην αρχή θορυβήθηκε αρκετά από τη στιγμή που η δημοσιογράφος ήταν μία κοινή θνητή.

Επιπλέον, υπήρχε και ένα ακόμη εμπόδιο για τον επικείμενο γάμο τους. Η δημοσιογράφος ήταν ήδη παντρεμένη και χωρισμένη, κάτι που δεν είδαν θετικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, τίποτα δεν μπόρεσε να κάμψει αυτό τον έρωτα και οδηγήθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας το 2004.

Και παρόλο που η οικογένεια του Φίλιππου στον έξω κόσμο έδειχνε πως συμφωνούσε με την επιλογή του γιου τους, αρκετά δημοσιεύματα μέσα στα χρόνια έχουν κάνει λόγο για τις χείριστες σχέσεις μεταξύ της βασίλισσας Λετίθια και της βασίλισσας Σοφίας.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν, όπου δείχνουν πεθερά και νύφη σε δημόσια διαφωνία…

Από το 2014 το ζευγάρι ανέλαβε τον θρόνο της Ισπανίας.

Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ