Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται «γερή» κατεβασιά κρύου

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται «γερή» κατεβασιά κρύου

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία.

Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τα φαινόμενα που θα έρθουν στην Ελλάδα από τα βορειοδυτικά την Πέμπτη, με πυκνές χιονοπτώσεις να αναμένονται σε δύο περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Ιανουαρίου.

Στο δελτίο καιρού της Τρίτης στην ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως την Πέμπτη η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Παρασκευή θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου πως πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων. Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» κατεβασιάς κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ