Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Ποιες περιοχές αφορά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Ποιες περιοχές αφορά

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α) Από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (19/1) στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (20/1). Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.

Β) Από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Γ) Από τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.000-1.200 μέτρα).

Από το Σάββατο (21/1) έως και τη Δευτέρα (23/1):

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. i) Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
  2. ii) Από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ