Ο χειμώνας- τελικά- έρχεται: Χιόνια και στην Αττική το σαββατοκύριακο

Ο χειμώνας- τελικά- έρχεται: Χιόνια και στην Αττική το σαββατοκύριακο

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Μπορεί να βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο και ο χειμώνας να μην μας έχει δείξει ακόμα τα δόντια του, ωστόσο, αυτό αλλάζει το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων θα έχουμε χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής τις προσεχείς ημέρες.

«Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας είχα αναφέρει μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαβ/κύριακο 4-5 Φεβρουαρίου (με κάποια σάιτ να αναφέρονται σε κόντρες που ποτέ δεν υφίσταντο!) .

Τα τελευταία λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη! Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Καλημέρα σε όλους! Αυξάνονται οι πιθανότητες για χιονοπτώσεις το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα και σε μηδενικά υψόμετρα στην ανατολική Θεσσαλία ,στην Εύβοια, στην Αττική στη Βοιωτία στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα δυνητικά δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα χιονοστρώσεων οπότε καλό είναι να προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Το κομμάτι της εθνικής οδού στο ύψος της Μαλακάσας φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία να δέχεται αρκετό χιόνι.

Σε ο,τι αφορά την Αττική περισσότερο χιόνι φαίνεται να πέφτει στο ανατολικό και βόρειο τόξο του νομού (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι , Οινόφυτα, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη ,Μαρούσι και οριακά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.) Για το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια η πρόγνωση ”μιλά” για χιονόνερο. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω», η πρόβλεψη του Γιώργου Τσατραφύλλια.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ