Ξεκάθαρος ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς: «Η Λυδία θα αλλάξει το επίθετό της»

Ξεκάθαρος ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς: «Η Λυδία θα αλλάξει το επίθετό της»

Να κόψουν κάθε δεσμό της Λυδίας, κόρης της Καρολάιν Κράουτς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρας της Καρολάιν στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό,  θα αλλάξουν το επίθετο της μικρής γιατί θα ήταν απαράδεκτο να φέρει το όνομα του άνδρα που σκότωσε την μητέρα της.

«Η Λυδία σίγουρα θα αλλάξει το επίθετό της. Ήταν πάντα πρόθεσή μου να αλλάξω το όνομά της από αυτό του φυσικού της πατέρα, από εκείνη την ημέρα, τον Ιούνιο του 2021, όταν συνελήφθη στο μνημόσυνο της κόρης μου και έγινε σαφές ότι την είχε δολοφονήσει.

Ο νόμος στην Ελλάδα είναι σαφής σχετικά με τους πιθανούς λόγους για τους ένα άτομο μπορεί να αλλάξει το όνομά του. Το εάν θα πάει το όνομα της μητέρας ή το όνομα του συζύγου της αδερφής της, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το όνομα του άνδρα που σκότωσε τη μητέρα της. Η Καρολάιν είχε τόσο βρετανική, όσο και φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Κατά συνέπεια, η Λυδία θα δικαιούται να υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα και των δύο χωρών. Μόλις είναι κάτοχος διαβατηρίου και των δύο χωρών, θα μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ Φιλιππίνων και Ελλάδας», τόνισε ο κ. Κράουτς.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ