Μίλτος Τεντόγλου: Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα παπούτσια για τα οποία του ακύρωσαν την επίδοση

Μίλτος Τεντόγλου: Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα παπούτσια για τα οποία του ακύρωσαν την επίδοση

Σπουδαίος άνθρωπος, σπουδαίος αθλητής.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι δεν θα κουραστούμε να του λέμε μπράβο και να νιώθουμε υπερήφανοι γι αυτόν συνέχεια. Και όχι μόνο επειδή είναι κορυφή, που είναι, αλλά επειδή είναι και φοβερός άνθρωπος.

Το πρωί της Τετάρτης έμαθε ότι το ρεκόρ που που είχε πετύχει στις 8 του μήνα στο Τορούν της Πολωνίας στο άλμα εις μήκος (8,40μ. – η κορυφαία στον Κόσμο το 2023) ακυρώθηκε με απόφαση της World Athletics (παγκόσμιας συνομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού) λόγω ακαταλληλότητας των παπουτσιών του.

Νευρίασε. Το δημοσιοποίησε. Πείσμωσε. Άλλαξε παπούτσια  και το βράδυ της ίδιας μέρας στο μίτινγκ του Λιεβέν της Γαλλίας, πήδησε ένα πόντο πιο μακριά: 8,41μ.!

Και την Πέμπτη το βράδυ, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο προπονητής του Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι αποκάλυψε ότι προχωρούν σε μια σημαντική πρωτοβουλία: Τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Μίλτος Τεντόγλου είπε στο αεροδρόμιο: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση.

Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστείο όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ