Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι!

Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι!

Θα το λατρέψουν όλοι.

Από τον γνωστό σεφ, Πάνο Παπαδάκη.

Υλικά:

  • 3 μέτρια αυγά
  • 500 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 μπανάνα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρα

Για το πασπάλισμα

  • Πραλίνα σοκολάτας
  • Νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα αφρατεύουμε καλα με ένα σύρμα.
  • Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας.
  • Πολτοποιούμε την μπανάνα και την προσθέτουμε και κείνη μέσα στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικεν , τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά πολύ καλά.
  • Σε μια φόρμα 32χ13 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.
  • Στολίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και νιφάδες κουβερτούρας.