Μία πανεύκολη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη.
Υλικά:
- 4 φύλλα κρούστας
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμμένη
- 300 γρ. φέτα σπασμένη
- 1 αυγό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκος δυόσμος
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Σουσάμι και μαυροσούσαμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το αυγό, τα φύλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, φροντίζοντας να καλύψει τη μισή βάση του τηγανιού.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο κρούστας και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να “πατάει” στο προηγούμενο και να καλύψει το υπόλοιπο μισό της βάσης.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία απλώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα εναλλάξ και ραντίζοντας με ελαιόλαδο ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση από τα τυριά πάνω από το τελευταίο φύλλο.
- Κλείνουμε τα φύλλα ένα-ένα προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση. Δεν παραλείπουμε να λαδώνουμε ελαφρώς κάθε φύλλο.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, στη μεσαία ένταση της κουζίνας μας.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και σερβίρουμε με μέλι.