Τυρόπιτα στο τηγάνι σε 14 λεπτά!

Τυρόπιτα στο τηγάνι σε 14 λεπτά!

Μία πανεύκολη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη.

Υλικά:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμμένη
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • 1 αυγό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκος δυόσμος

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι
  • Σουσάμι και μαυροσούσαμο

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το αυγό, τα φύλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, φροντίζοντας να καλύψει τη μισή βάση του τηγανιού.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο κρούστας και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να “πατάει” στο προηγούμενο και να καλύψει το υπόλοιπο μισό της βάσης.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία απλώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα εναλλάξ και ραντίζοντας με ελαιόλαδο ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση από τα τυριά πάνω από το τελευταίο φύλλο.
  • Κλείνουμε τα φύλλα ένα-ένα προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση. Δεν παραλείπουμε να λαδώνουμε ελαφρώς κάθε φύλλο.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, στη μεσαία ένταση της κουζίνας μας.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και σερβίρουμε με μέλι.