Ο Χρήστος Ζαμπούνης έχασε τον ανιψιό του στα Τέμπη: «Θυμάσαι που με ρωτούσες τι κάνει; Πάει Χρήστο, εξαϋλώθηκε»

Ο Χρήστος Ζαμπούνης έχασε τον ανιψιό του στα Τέμπη: «Θυμάσαι που με ρωτούσες τι κάνει; Πάει Χρήστο, εξαϋλώθηκε»

Δύσκολες ώρες για την οικογένειά του.

Συντετριμμένος ο Χρήστος Ζαμπούνης και η οικογένειά του, καθώς ο ανιψιός του Σωτήρης ήταν ένα από τα θύματα των μοιραίων αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ο δημοσιογράφος αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον ανιψιό του, γράφοντας άρθρο με τίτλο «Όταν χάνεται το αίμα σου».

«Στο τηλέφωνο ο εξάδελφός μου ήταν συντετριμμένος. ”Θυμάσαι που με ρωτούσες τις προάλλες τι κάνει ο ανηψιός σου ο Παοκτσής; Πάει Χρήστο. Εξαϋλώθηκε. Είχαν πάει στην Αθήνα με τον φίλο του τον Αρειανό να δουν τις κοπέλες τους. Την Καθαρά Δευτέρα με πήρε για να με ρωτήσει εάν μπορούσε να μείνει μία ημέρα ακόμη. “Φυσικά, γιε μου”, του είπα, “αλλά την Τετάρτη σε περιμένω στην δουλειά”. Ήταν τόσο χαρούμενος”. Παύσις. «Συλλυπητήρια εξάδελφε». Παύσις. «Οι αλήτες!» Παύσις. Δεν πειράζει. Ο Θεός μού έδωσε πολλά παιδιά και μου πήρε ένα.

Ένα παιδί ευχάριστο, ανιδιοτελές, ενθουσιώδες, που έδινε και έπαιρνε πολλή αγάπη. Ένας νέος που αντιπροσώπευε την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της ενότητος, διότι πόσοι φανατικοί οπαδοί του δικέφαλου αετού έχουν επιστήθιο φίλο οπαδό του Άρεως. Μου τηλεφώνησε στις 11 παρά τέταρτο, και μου είπε “μπαμπά, μην ανησυχείς. Μόλις μας ενημέρωσαν στην Λάρισα, ότι το τραίνο θα έχει καθυστέρηση”». Την Τετάρτη μάθαμε ότι η καθυστέρησις ήτανε αιωνία. Στην μητέρα του Μαρία, κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας, στους εξ αίματος Δημήτρη, Αλέξανδρο, Χρύσα, Ελευθερία, στους συγγενείς, και στους εξ επιλογής συζύγους και συντρόφους τους, παρακαλώ δεχθείτε και γραπτώς τα συλλυπητήρια, εμού προσωπικώς μετά της οικογενείας μου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ