Η φωτογραφία από την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου με τους συγγενείς να χαμογελούν και το μήνυμα ελπίδας

Η φωτογραφία από την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου με τους συγγενείς να χαμογελούν και το μήνυμα ελπίδας

Πόση δύναμη έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο Κύπριος φοιτητής που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ήταν γιος του πατέρα Χριστόδουλου, ο οποίος στον επικήδειο του γιου του ανέφερε πως είχε προγραμματίσει να παντρευτεί την αγαπημένη του Χριστίνα το ερχόμενο καλοκαίρι, στις 27 Αυγούστου.

Ωστόσο, το γύρο του διαδικτύου κάνει μία από την κηδεία, όπου συγγενείς και φίλοι χαμογελούν δίπλα από το φέρετρο του 23χρονου φοιτητή. Μια εικόνα που ξενίζει, αλλά περνά ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας,αφού η οικογένειά του, βαθειά θρησκευόμενη, “γιόρταζε” την είσοδό του στον Παράδεισο στο πλευρό του Θεού.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου.

Θα συγχωρώ τους αίτιους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου, αν είχαμε μαλώσει και έφευγε “έτσι ξαφνικά”, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα», είχε πει στον επικήδειο ο πατέρας του 23χρονου.

Η φωτογραφία από την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου με τους συγγενείς να χαμογελούν και το μήνυμα ελπίδας

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, έγραψε στην ανάρτησή του.

«Ούτε έχω ξαναδεί, ούτε έχω ξανακούσει για ανάλογη κηδεία νέου παιδιού όπως του Κυπριανού… Κι ούτε ποτέ φανταζόμουν πως ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από κηδεία θα μου δημιουργούσε αίσθημα αγαλλίασης κι ελπίδας…

Επίσης, δε θυμάμαι να έχω ποστάρει ξανά και να μιλώ σε πρώτο πρόσωπο λες και κόφτει κανέναν τι σκέφτομαι…

Οπότε (σκέφτομαι δυνατά) είτε “πέλλανα”, είτε η κηδεία αυτού του παιδιού, αυτό το παιδί, ήταν τόσο, μα τόσο, ξεχωριστό… Μακάρι να καταφέρω κάποτε να σε πλησιάσω και να σε ανταμώσω Κυπριανέ μου, γιατί εδώ δεν τα κατάφερα…», το μήνυμα του.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ