Τρώμε χωρίς τύψεις.
Υλικά:
- 380 γρ. Βρώμη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 260 γρ. μέλι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
- Σε ένα ταψί 30×10εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματά του.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη (προσοχή πρέπει να διαλυθεί τελείως γιατί μετά θα σπάει το κέικ).
- Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το μοιράζουμε ισόποσα.
- Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει για δοκιμή.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί.
- Έτοιμο!