Λαχταριστό κέικ χωρίς ζάχαρη!

Λαχταριστό κέικ χωρίς ζάχαρη!

Τρώμε χωρίς τύψεις.

Υλικά:

  • 380 γρ. Βρώμη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 260 γρ. μέλι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
  • Σε ένα ταψί 30×10εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματά του.
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη (προσοχή πρέπει να διαλυθεί τελείως γιατί μετά θα σπάει το κέικ).
  • Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το μοιράζουμε ισόποσα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει για δοκιμή.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί.
  • Έτοιμο!

    https://www.youtube.com/watch?v=ZXSRSigQQIs

ΚΛΕΙΣΙΜΟ