Καλοκαιρία μέχρι το σαββατοκύριακο και μετά παγετός, βροχές και χιόνια!

Καλοκαιρία μέχρι το σαββατοκύριακο και μετά παγετός, βροχές και χιόνια!

Αλλάζει ο καιρός από την προσεχή Δευτέρα και το τοπίο από ανοιξιάτικο, θα γίνει χειμωνιάτικο με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και κάτω από τα 800 μέτρα, όπως προέβλεψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στην ΕΤ3, η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από το απόγευμα της Δευτέρας από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι ανοιξιάτικο, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους ακόμη και στους 25 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στη συνέχεια και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.

Τα πρώτα φαινόμενα θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες θα μετατραπούν απότομα σε βορειοδυτικούς ανέμους.

Την Τρίτη (28/3) η επιδείνωση θα είναι εντονότερη σε όλη τη χώρα. Αρκετά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική Ελλάδα, πιο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία όπου θα πνέει παγερός βαρδάρης, βροχές θα πέσουν στα ανατολικά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ακόμη και 10 βαθμών, καθώς την 28η Μαρτίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Φυσικά, οι πιο βόρειες περιοχές θα έχουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Επίσης, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, όταν και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειους. Μάλιστα, την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα… κατηφορίσουν και στις πιο νότιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, στα κεντρο-νότια οι βροχές που θα πέφτουν θα μετατραπούν σε χιόνια από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Την ίδια ώρα στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε 500 με 600 μέτρα υψόμετρο.

Από την Τετάρτη (29/3) ο καιρός θα βελτιωθεί και όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Ελλάδα. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή επιπλέον πτώση.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ