«Τρελαίνεται» ο καιρός: Λίβας το Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, κακοκαιρία από Δευτέρα

«Τρελαίνεται» ο καιρός: Λίβας το Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, κακοκαιρία από Δευτέρα

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Με την Άνοιξη από τη μια μεριά να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της τον Χειμώνα όμως από την άλλη να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτη αλλά και θα υποδεχτούμε τον Απρίλη στη χώρα μας.

ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής,ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη. Επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά βαριά, με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης αλλά και γύρης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο (1/4) αλλά και η Κυριακή (2/4) θα είναι δύο ημέρες με γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο όπως φαίνεται και στον προγνωστικό μας χάρτη να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης ο γνωστός μας λίβας.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή (2/4) να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο και προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά μας.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Οι ενδείξεις που μας μεταφέρουν τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα θέλουν τη ροή των αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια να κυριαρχεί τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι ο έντονα άστατος καιρός θα κυριαρχεί μαζί του και οι έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αν και είμαστε αρκετά μακριά, ίσως αυτός ο τύπος καιρού να μας οδηγήσει μέχρι και το Πάσχα», ανέφερε, ο μετεωρολόγος του Open.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ