Cheesecake πραλίνας με πουράκια και άλλα 3 υλικά!

Cheesecake πραλίνας με πουράκια και άλλα 3 υλικά!

Εύκολο και γρήγορο.

Μια συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη και τη βρήκαμε στο coolartisan.gr.

Υλικά:

  • 250 γρ. πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (συν έξτρα 20-24 πουράκια για τα τοιχώματα του cheesecake)
  • 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε μια ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Εναλλακτικά το φτιάχνουμε σε ό,τι παρόμοιο σκεύος έχουμε.

Βάζουμε τα πουράκια και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ίσως, ανάλογα το μέγεθος του μπλέντερ, χρειαστεί να τα χτυπήσουμε σε δύο δόσεις.

Βάζουμε στη βάση από το τσέρκι μας το μείγμα από τα πουράκια και απλώνουμε με τα δάχτυλα (ή τη βάση ενός ποτηριού) να πάει παντού.

Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση περίπου 20-24 πουράκια και τα στερεώνουμε περιμετρικά στο τσέρκι μας.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το τυρί με την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.

Έτοιμο!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ