«Σασμός»: Η απελπισμένη κίνηση της Βασιλικής που είναι σε τραγική κατάσταση μετά την αποκάλυψη του Μαθιού…

«Σασμός»: Η απελπισμένη κίνηση της Βασιλικής που είναι σε τραγική κατάσταση μετά την αποκάλυψη του Μαθιού…

Γκρεμίστηκε ο κόσμος της.

Σύμφωνα με το περιοδικό «MyTV», η Βασιλική μετά την αποκάλυψη του Μαθιού ότι είναι ο δολοφόνος του Στεφανή, σοκάρεται και αποφασίζει να χωρίσουν. Μέσα σε μια στιγμή η ζωή της Βασιλικής διαλύθηκε.

Η ομολογία του Μαθιού που σκότωσε τον Στεφανή, την έχει συγκλονίσει και όσο και να θέλει δεν μπορεί να βγάλει απ’ το μυαλό της τα λόγια του. Η γυναίκα λοιπόν αφού του ανακοινώνει το χωρισμό τους τον προειδοποιεί να σκεφτεί καλά τι συνέπειες θα υπάρξουν αν παραδοθεί στην αστυνομία και ομολογήσει το έγκλημα που έχει διαπράξει.

Συγχρόνως όπως θα παρακολουθήσουμε η φήμη ότι κάτι κακό συμβαίνει στο σπίτι των Σταματάκηδων εξαπλώνεται γρήγορα στο χωριό και όλοι θέλουν να μάθουν για ποιο λόγο ο Μαθιός και η Βασιλική συμπεριφέρονται περίεργα.

Εκείνος δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη. Η Βασιλική εξακολουθεί να είναι καταρρακωμένη. Τα μάτια της είναι συνεχώς βουρκωμένα ενώ από το μυαλό της περνάνε μόνο σκοτεινές σκέψεις κι αισθάνεται ότι τίποτα πια δεν μπορεί να την κρατήσει στη ζωή.

Η απελπισία την έχει κυριεύσει με αποτέλεσμα να αδυνατεί να σκεφτεί καθαρά και μέρα με τη μέρα η ψυχολογική της κατάσταση χειροτερεύει. Κάποια στιγμή το βλέμμα της πέφτει τυχαία σε ένα κουτί με χάπια και αισθάνεται ότι μόνο αν τα καταναλώσει όλα θα ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο ζει και θα βρει την λύτρωση που έχει τόσο ανάγκη.

Η Βασιλική πάνω στην παράνοια της σκέφτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει καθώς νιώθει ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτό που έχει συμβεί. Είναι έτοιμη να δώσει τέλος στη ζωή της. Κι ενώ είναι έτοιμη να δώσει τέλος στη ζωή της, φέρνει στο νου της το Νικηφόρο που δε σταματά να αγωνιά για εκείνη.

Τότε ξεσπάει σε λυγμούς και αποφασίζει να μην τον πληγώσει με αυτό τον τρόπο. Έτσι, όταν το συναντάει προσπαθεί να κρύψει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δεν του αποκαλύπτει την αλήθεια.

Λίγο μετά η Βασιλική, οδηγείτε στον παπά – Μιχάλη με την Κατερίνα να του αναφέρει πως ίσως η πρώτη να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Συγχρόνως ο Μαθιός είναι απελπισμένος και θρηνεί για την Βασιλική, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως ο γάμος τους έφτασε στο τέλος του.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ