«Σασμός»: Η κίνηση του παπα Μιχάλη που ανατρέπει τα πάντα και «δένει» τα χέρια Σταματάκηδων-Βρουλάκηδων!

«Σασμός»: Η κίνηση του παπα Μιχάλη που ανατρέπει τα πάντα και «δένει» τα χέρια Σταματάκηδων-Βρουλάκηδων!

Κορυφώνεται η αγωνία και πλησιάζουμε πλέον στον «Σασμό».

Στα επεισόδια των δύο επόμενων εβδομάδων, στην ταβέρνα του Παντελή μία κουβέντα που λέει ο Βαγγέλης στην Καλλιόπη την βάζει σε υποψίες. Αν και η Άννα παρεμβαίνει και κόβει την κουβέντα η σπίθα έχει ανάψει στο μυαλό της καπετάνισσας. Πρέπει να μάθει τι συμβαίνει με τον Αστέρη και την Αργυρώ.

Η Καλλιόπη που δεν μπορεί να βρει ησυχία ζητάει από το γιο της εξηγήσεις. Τί είναι αυτό που ξέρουνε τόσοι άνθρωποι στο χωριό και εκείνη έχει μαύρα μεσάνυχτα; Ο Αστέρης μην μπορώντας πλέον να της κρύψει την αλήθεια της αποκαλύπτει ότι ο Πετράκης είναι γιος τους συνεπώς εκείνη γιαγιά του.

Ποιος είδε τότε την Καλλιόπη και δεν την φοβήθηκε. Να ξέρουν όλοι την αλήθεια εκτός από εκείνη; Ανήμπορη να διαχειριστεί το γεγονός και εκτός εαυτού χτυπά την πόρτα του Παύλου μες τη νύχτα. Εξοργισμένη καθώς είναι δεν ακούει αυτά που της εξηγεί εκείνος ο όποιος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανακατευτεί για να τους χωρίσει και την συμβουλεύει να τους αφήσει ήσυχους.

Η Καλλιόπη έξαλλη από τη στάση του Παύλου πηγαίνει στην Βασιλική όπου και εκεί δίνει ρεσιτάλ απειλών αλλά και εκφοβισμού για το κακό που θα τους βρει αφού ενώθηκε το αίμα των Σταματάκηδων με τους Βρουλάκηδες. Η γιαγιά Ειρήνη είναι ο επόμενος στόχος της Καλλιόπης που μένει εμβρόντητη από την οργή και το μίσος της καπετάνισσας.

Η Μαρίνα μαθαίνοντας ότι Καλλιόπη εκτός εαυτού τρομοκράτησε τη γιαγιά Ειρήνη αλλά και τους υπόλοιπους πηγαίνει να την βρει για να εξηγηθούν μια και καλή. Προσπαθεί να την πείσει ότι η αγάπη του Αστέρη και της Αργυρώς είναι αληθινή και το παιδί τους, το εγγόνι τους, θα έπρεπε να την γεμίζει χαρά.

Λίγο αργότερα ο παπά Μιχάλης, αφού ούτε ο ίδιος γλίτωσε από το μένος της Καλλιόπης καλεί την Αργυρώ και τον Αστέρη στην εκκλησία για να μιλήσουν και να βρεθεί λύση.

Εκεί τους προτείνει να κάνουν Σασμό με το γάμο τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων βάζοντας οριστικά τέλος στη βεντέτα των Βρουλάκηδων με τους Σταματάκηδες. Το ζευγάρι παρά τις αρχικές αντιδράσεις αποφασίζει να παντρευτεί το γρηγορότερο δυνατό καθώς η πρόταση του παπά είναι η μόνη που μπορεί να βάλει τέλος στο θανατικό.

Δείτε εδώ πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς για φέτος.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ