Αργεί το καλοκαίρι- Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Αργεί το καλοκαίρι- Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Σε πολλές περιοχές θα έχουμε και έντονα φαινόμενα.

Παραμένει άστατος ο καιρός ολόκληρη την εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα επιμείνουν οι βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας με το βαρομετρικό χαμηλό να κινείται προς τη νότια και ανατολική Ελλάδα όπου θα σημειωθούν ακόμα και καταιγίδες.

Πιο ήπια τα καιρικά φαινόμενα όσο κινούμαστε πιο βόρεια, αλλά  ο υδράργυρος θα μείνει σε ανοιξιάτικα επίπεδα και θα αγγίξει κατά τόπους τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά μέχρι το απόγευμα θα έχουν εξασθενήσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται επίσης βροχή αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα για την πόλη των Αθηνών υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-05-2023

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο από τη Σάμο και νοτιότερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-05-2023

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-05-2023

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-05-2023 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-05-2023

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το Σάββατο στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια το Σάββατο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ