Η ιστορία της 62χρονης που περιπλανιόταν 10 χρόνια και βρέθηκε τυχαία από μία φωτογραφία

Η ιστορία της 62χρονης που περιπλανιόταν 10 χρόνια και βρέθηκε τυχαία από μία φωτογραφία

Η Μαρία Χερσονιτάκη 62 χρόνων, δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της από το 2007. Η ταλαιπωρημένη γυναίκα επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς της δέκα χρόνια μετά την περιπλάνησή της, χάρη στην ενεργοποίηση του αντίστροφου Silver Alert. Η 62χρονη με καταγωγή από την Κρήτη, ζούσε με τον σύντροφο της στα Εξάρχεια, ώσπου μια μέρα έφυγε από σπίτι τους και χάθηκαν τα ίχνη της.

Ο σύντροφος της τότε, δήλωσε την εξαφάνιση της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε μόνη της σε άσχημες συνθήκες σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και με τη συνδρομή της «Γραμμής Ζωής» τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η γυναίκα δεν θυμόταν το όνομα της ή άλλα στοιχεία της ταυτότητας της και γι’ αυτό ενεργοποιήθηκε το Silver Alert Αγνώστων Στοιχείων.

Η αδελφή της είδε τυχαία τη φωτογραφία της στην αφίσα αναζήτησης και επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους της «Γραμμής Ζωής».  Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης,  τη φροντίδα της Μαρίας Χερσονιτάκη που αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα υγείας, ανέλαβε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια που είχε να τη δει, η αδελφή της,  που είναι και η μοναδική συγγενής της.
Πηγή cretalive.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ