Αυτοπεποίθηση: Ειδικός μας δείχνει τρόπους να καταφέρουμε να τη βελτιώσουμε

Αυτοπεποίθηση: Ειδικός μας δείχνει τρόπους να καταφέρουμε να τη βελτιώσουμε

Έχει μεγάλη σημασία και η στάση του σώματος!

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, life coach, εξηγεί στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη στο Mega τι είναι η αυτοπεποίθηση και δίνει συμβουλές για να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας.

Σύμφωνα με τον ειδικό, όταν έχεις αυτοπεποίθηση και πετυχαίνεις τους στόχους σου, μπορείς και αντιμετωπίζεις τις συνθήκες γύρω σου.

Όπως εξηγεί, ο τρόπος που σκεφτόμαστε και η στάση του σώματος μας είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

«Όταν υιοθετήσεις μια κατάλληλη στάση σώματος και συμπεριφοράς ή τον κατάλληλο τρόπο ομιλίας, μπορείς να βγάλεις προς τα έξω έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι μέσα σου και πώς βλέπεις τον εαυτό σου«Ένας άνθρωπος που νιώθει αμηχανία ή στρες έχει το σώμα το σκυμμένο μπροστά και σφίγγει τους μυς του προσώπου. Εκπέμπω αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι την έχω εδραιώσει πρώτα μέσα μου», αναφέρει.

Παράλληλα μας προτείνει «κάποιες εκφράσεις που πρέπει να αρχίσουμε να τις συμπληρώσουμε γρήγορα με το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας, με αυθόρμητες απαντήσεις. Αυτές είναι οι: Είμαι καλός στο.., αισθάνομαι υπέροχα όταν κάνω…, Ένα πράγμα για το οποίο ακούω μπράβο από τους άλλους είναι συνήθως το…, Μία δεξιότητα που έχω σπουδάσει ή καλλιεργήσει είναι…, ‘Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος για τον εαυτό μου είναι…

Όταν το κάνουμε αυτό που θα σχηματιστεί θα βοηθήσει το μυαλό σας να βγάλει την αυτοαμφισβήτηση όποτε συμβαίνει και να εστιάσεις τα εφόδια στα οποία κατέχεται».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ