Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του από ηθοποιός έγινε παπάς! (εικόνες)

Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του από ηθοποιός έγινε παπάς! (εικόνες)

Είναι πλέον ο Πατέρας Αυγουστίνος Βλάχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ο Ανέστης Βλάχος τζούνιορ, εγγονός του μεγάλου ηθοποιού του κινηματογράφου,  δεν είναι πλέον ο ηθοποιός, καθώς απαρνήθηκε την κοσμική ζωή, τη δημοσιότητα, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και είναι πλέον ο ιερομόναχος Αυγουστίνος.

Ηταν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο εγγονός του μεγάλου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου έχει αλλάξει πολύ και έχει στραφεί προς την Εκκλησία. Στην κηδεία του παππού του ο ίδιος, φορώντας μαύρα ρούχα, με μακριά γενειάδα, καθισμένος δίπλα ακριβώς από το φέρετρο, σιωπηλός και με κατεβασμένο το κεφάλι, θρηνούσε για τον δικό του ήρωα ζωής. Και όταν του δόθηκε το μικρόφωνο για να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο, τότε όλοι κατάλαβαν την τεράστια στροφή που είχε πάρει για να εγκαταλείψει κάθε κοσμικό στοιχείο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, και αφού ο ίδιος εντάχθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας και έγινε η κουρά του από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο Ανέστης Βλάχος ο νεότερος άλλαξε το προσωπικό του προφίλ σε «πατέρας Αυγουστίνος Βλάχος».

Μάλιστα, ο πατέρας του, Ηρακλής Βλάχος, με μια ανάρτησή του στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε τη χειροτονία του πολυαγαπημένου του γιου. «Ο γιος μου Ανέστης χειροτονήθηκε πρόσφατα κληρικός και έλαβε το όνομα Αυγουστίνος. Σήμερα γιόρτασε για πρώτη φορά το νέο του όνομα. Αξιος, να σε χαιρόμαστε και καλή δύναμη στον δύσβατο και ανηφορικό δρόμο που διάλεξες» έγραψε στην ανάρτησή του.

Πλέον ο πατέρας Αυγουστίνος ιερουργεί στην Αγία Μαρίνα Φιλαδέλφειας, που του παραχώρησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαβριήλ. Δεν είναι τυχαία, βέβαια, η επιλογή της συγκεκριμένης μητρόπολης, αφού εκεί λειτουργεί και ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του από ηθοποιός έγινε παπάς! (εικόνες)
Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του από ηθοποιός έγινε παπάς! (εικόνες)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ