Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πληρωμή με κάρτα ή με κινητό τηλέφωνο

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πληρωμή με κάρτα ή με κινητό τηλέφωνο

Προχωρούν άμεσα στο μέτρο.

Το σχέδιό του για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πότε θα δούμε τα «πράσινα» λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι προχωρούν άμεσα στην  εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ.

«Η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα του
υπουργείου μας. Ο στόχος είναι η αύξηση του μεριδίου χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι των άλλων τρόπων μετακίνησης, ώστε να δημιουργήσουμε φιλικές μετακινήσεις για τους πολίτες και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών.

Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη είναι όχι μόνο η αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας. Σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η προμήθεια των νέων λεωφορείων μηδενικών ρύπων, η οποία προχωράει. Τα πρώτα νέα λεωφορεία προβλέπεται να ενταχθούν στους στόλους των δύο πόλεων στις αρχές του 2024. Παράλληλα, προχωρούν και τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού για 400 λεωφορεία, ενώ προετοιμάζεται και δεύτερη φάση προμήθειας για επιπλέον 650 λεωφορεία.

Επίσης, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς το έργο για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Αθήνας, και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ