Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 500 γρ. βίδες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
- 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 1 κολοκυθάκι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
- 1 πράσινη πιπεριά (ψιλικομμένη)
- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλικομμένη)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 σκ. Σκόρδο
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. φέτα
- ⅓ ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το χοντροκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τη μισή κομμένη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την άλλη μισή μελιτζάνα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα το κομμένο κολοκύθι.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, και μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένος πιπεριές και το καρότο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, και μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, το νερό, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, τη ρίχνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Μεταφέρουμε το ταψί ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πιπέρι.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ