Το μπριάμ αλλιώς: Με ζυμαρικά για να αρέσει σε όλους!

Το μπριάμ αλλιώς: Με ζυμαρικά για να αρέσει σε όλους!

Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 500 γρ. βίδες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 1 κολοκυθάκι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλικομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλικομμένη)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. φέτα
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το χοντροκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τη μισή κομμένη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την άλλη μισή μελιτζάνα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα το κομμένο κολοκύθι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, και μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένος πιπεριές και το καρότο.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, και μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, το νερό, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, τη ρίχνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πιπέρι.

    Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ