Δικηγόρος εκβίαζε και «ξεζούμιζε» παπά – Του έφαγε πάνω από 600.000€

Δικηγόρος εκβίαζε και «ξεζούμιζε» παπά – Του έφαγε πάνω από 600.000€

Η απίστευτη υπόθεση εκβιασμού ήρθε στο φως όταν το θύμα αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία. Η σταγόνα των… 4.000€ που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του ιερέα.

48χρονη δικηγόρος των Αθηνών, που όμως είχε διαγραφεί από 2006 από τον Δικηγορικό Σύλλογο, ο 59χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, και ένα άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων που αναζητείται βρίσκονται πίσω από την υπόθεση εκβιασμού ενός ιερέα σε ενορία της Αττικής.

Εδώ και χρόνια, από το 2006 συγκεκριμένα, η 48χρονη συλληφθείσα, εκβίαζε τον ιερέα ακόμη και με προσωπικές του υποθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε καταφέρει να καρπωθεί περισσότερα από 600.000 ευρώ! Όμως, η απόφασή της να τον εκβιάσει με ένα ένταλμα σύλληψης ζητώντας του το ποσό των 4.000€, ήταν το… κύκνειο άσμα της!

Στις 25 Απριλίου, ο ιερέας απευθύνθηκε στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αποκάλυψε τον εκβιασμό στους αστυνομικούς. Κατήγγειλε πως η 48χρονη, που του είχε συστηθεί ως δικηγόρος, του ζητούσε το ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ με το πρόσχημα πως εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και η ίδια θα μπορούσε να μεσολαβήσει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να μην ενεργοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί τον συμβούλευσαν να κλείσει ραντεβού μαζί της όπως και έγινε. Συμφώνησα να της δώσει στις 28 Απριλίου ένα ποσό των 2.000€. Τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και όταν έγινε το ραντεβού του ιερέα με τη “δικηγόρο”, οι αστυνομικοί ήταν παρόντες και παρακολουθούσα. Όταν η 48χρονη πήρε τα χρήματα, συνελήφθη.

Αν και τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, η 48χρονη έχει καταφέρει να υφαρπάξει, με τη μέθοδο του εκβιασμού, από το θύμα της πάνω από 600.000 ευρώ, ο ιερέας δεν θέλησε να σχηματιστεί δικογραφία για τα προηγούμενα αδικήματα αλλά μόνο για αυτό με το ψευδές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Η 48χρονη, ο σύζυγός της και το άτομο που αναζητείται και το οποίο φέρεται να παρουσιαζόταν ως δημοσιογράφος, μέσω του οποίου η “δικηγόρος” απειλούσε να αποκαλύψει τον ιερέα, κατηγορούνται για απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και αντιποίηση δικηγορικής ιδιότητας.

Πηγή: newsit.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ