Σοκάρει το θράσος του παιδοκτόνου! «Με βίασαν όταν ήμουν 6 χρονών» – «Κάρφωσε» την γυναίκα του

Σοκάρει το θράσος του παιδοκτόνου! «Με βίασαν όταν ήμουν 6 χρονών» – «Κάρφωσε» την γυναίκα του

Οργή και σοκ προκαλεί η απολογία του 61χρονου πρώην αστυνομικού που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια την 6χρονη κορούλα του Στέλλα. Ο παιδοκτόνος υποστήριξε πως δεν καταλάβαινε τι έκανε, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα επειδή όταν ήταν μικρός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ “κάρφωσε” και την σύζυγο του που θρηνεί για την κορούλα της.

Ο δράστης μετά την απολογία του με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές. Μονότονα, χωρίς καμία ντροπή, ο 61 χρόνος στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, αποκρινόταν “δεν απαντάω”, ακόμα και στην ερώτηση για το εάν προσπάθησε να βοηθήσει την 6χρονη κόρη του Στέλλα, δεν έδωσε καμία απόκριση!

Την ίδια στιγμή στο απολογητικό του υπόμνημα, συνολικά τεσσάρων σελίδων, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, επικαλούμενος ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, την ημέρα της κηδείας της κόρης τους, την ζωή της οποίας ο ίδιος αφαίρεσε, ο 61χρονος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της γυναίκας του, λέγοντας ότι του ζήτησε τις πιστωτικές κάρτες για να πληρώσει το δικηγόρο της, ενώ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αναφέρεται σε ένα «μυστικό» που σημάδεψε την παιδική του ηλικία.

Ο 61χρονος, πρώην αστυνομικός ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς αφαίρεσε τη ζωή της 6χρονης κόρης του, Στέλλας, αναφέρει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στην ανακρίτρια πως μεγάλωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες και υποστηρίζει πως τον αποπλάνησε συγχωριανός του.

«Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6 -7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται»  αναφέρει συγκεκριμένα στο απολογητικό του υπόμνημα.

Όπως τονίζει στο υπόμνημα του ο 61χρονος παιδοκτόνος: «Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης».

Το πρόβλημα με την κατάθλιψη ο 61χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού υποστηρίζει ότι άρχισε μετά τον χωρισμό του από τον πρώτο του γάμο.

« (…)Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα» αναφέρει στο υπόμνημα του, προσθέτοντας πως «θα καταθέσει τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του, ενώ ήδη ένας από τους γιατρούς αναφέρει ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει, υποστηρίζοντας ότι έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύρης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού».

Δε διστάζει μάλιστα να “καρφώσει” τα πρόσωπα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος υποστηρίζοντας πως δεν τον βοήθησαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά» αναφέρει.

Μάλιστα εάν και έχει προβεί σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη, αφαιρώντας τη ζωή της 6χρονης κόρης του όπως ο ίδιος ομολόγησε, καταφέρεται κατά της σύζυγο του, τονίζοντας : «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγος μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεως μου».

Όσο αφορά την αποτρόπαια πράξη του ο 61χρονος αρκείται μόνο στο να υποστηρίξει στο υπόμνημα του πως η πράξη του ήταν «εκτός συνειδητότητας 100%”: “Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλοτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων».

Ο 61χρόνος τόσο στην απολογία του όσο και στο υπόμνημα του, ζήτησε και πλακίδιο την εξέταση του από ψυχιάτρους και επικαλέστηκε το “πένθος του” (!) “λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι μου γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία” προκειμένου να μην απαντήσει σε καμία ερώτηση της ανακρίτριας.

Απολογία στην ανακρίτρια

Σε καμία από τις πέντε ερωτήσεις της ανακρίτριας δεν απάντησε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός. Συγκεκριμένα η απολογία του κατηγορουμένου έχει εξής :

Τι απολογείσαι;
Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ερώτηση: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

Απάντηση: Δεν απαντάω. Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ερώτηση: Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;

Απάντηση: Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.»

Πηγή:newsit.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ