Πώς να εξαφανίσετε το λεκέ από τον ιδρώτα στα ρούχα

Πώς να εξαφανίσετε το λεκέ από τον ιδρώτα στα ρούχα

Με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Τα λευκά, αέρινα και άνετα υφάσματα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ενδυματολογικές επιλογές του καλοκαιριού. Το πρόβλημα όμως με τα λευκά είναι, ότι λεκιάζουν και μάλιστα πολύ πιο εύκολα από ότι νομίζατε.

Ο βασικός τους εχθρός δεν είναι άλλος από τον ιδρώτα και το αποσμητικό, που αφήνουν επίμονα σημάδια επάνω τους και αλλοιώνουν το χρώμα τους, κάνοντας τα να μοιάζουν πολυφορεμένα και παλιά.

Για να επαναφέρετε τη φωτεινότητα τους και τη φρεσκάδα τους, δεν έχετε παρά να αφεθείτε στην αποτελεσματική δράση ορισμένων προϊόντων που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας και θα μπορέσουν να διώξουν αυτούς τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες.

Χρησιμοποιήστε ασπιρίνη

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύστε 2 ασπιρίνες σε 1/2 φλ. βραστό νερό, να ρίξετε το μείγμα επάνω στο λεκέ και να το αφήστε να δράσει για περίπου 4 ώρες. Πριν το βάλετε στο πλυντήριο, ρίξτε του απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε το καλά.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Ρίξτε σε μια λεκάνη 4 λίτρα νερό και 1 φλ. σόδα. Προσθέστε μέσα στη λεκάνη το ρούχο που θέλετε να πλύνετε. Αμέσως θα παρατηρήσετε τον λεκέ να εξαφανίζετε. Αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει για λίγο και έπειτα πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι

Ρίξτε μικρή ποσότητα από το μείγμα πάνω στο λεκέ σας και τρίψτε το ύφασμα. Κάντε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα σας και αφήστε το να δράσει επάνω στο ρούχο για 15 λεπτά. Επειτα θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεπλένετε το ρούχο με χλιαρό νερό, να το βάλετε στο πλυντήριο και ο λεκές εξαφανίστηκε!Λεκές από κρασί, σάλτσα, φαγητό ή ιδρώτα στα ρούχα σας; Δείτε τις 2 “μαγικές” συνταγές που θα κάνουν τους λεκέδες παρελθόν και τα λευκά σας ρούχα (πουκάμισα και t-shirt) σαν να τα αγοράσατε μόλις.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ