Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών. Ο «Ξανθός», όπως τον αποκαλούσαν τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ και οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ αλλά και την Εθνική μας ομάδα, δημιουργώντας σχολή στον τρόπο προπόνησης, καθώς ήταν πάντα πρωταγωνιστής στις ομάδες που κοουτσάρισε.

Στην πολιτική, υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Ο αθλητικός κόσμος τον λάτρεψε όσο κανέναν άλλον την δεκαετία του 1980 ως τον προπονητή που έχτισε την σπουδαία ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασε και από ομοσπονδιακός προπονητής δύο φορές (1980-1981 και 2002-2003).

Βρέθηκε με τον Άρη τρεις φορές σε φάιναλ φορ (1988, 1989, 1990), δύο με τον Ολυμπιακό (1994, 1995) και μια με την ΑΕΚ (1998) όπου και πήγε στον τελικό, όπως και με τον Ολυμπιακό.

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

ÃÉÁÍÍÇÓ ÉÙÁÍÍÉÄÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÁÑ×ÅÉÏÕ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ