Σασμός: Η γιαγιά χαροπαλεύει και η Καλλιόπη μαθαίνει ότι ο Παύλος έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον άντρα της

Σασμός: Η γιαγιά χαροπαλεύει και η Καλλιόπη μαθαίνει ότι ο Παύλος έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον άντρα της

Ένα ντόμινο εξελίξεων που καταλήγει στο θάνατο του Νικηφόρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό MYtv και τη Σοφία Τσίρκα, οι ετοιμασίες για τους αρραβώνες του Αστέρη με την Αργυρώ συνεχίζονται, στη δημοφιλή σειρά του Alpha Σασμός, αλλά η χαρά του νεαρού δεν κρατάει πολύ, αφού μαθαίνει απρόσμενα την αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή. Την ίδια στιγμή, όπως θα δούμε, η γιαγιά Ειρήνη καλεί τον Αντρέα στο σπίτι για να του μιλήσει για τον σασμό. Η συνάντηση αυτή, όμως, θα εξελιχθεί σε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των δυο τους και θα οδηγήσει την ηλικιωμένη γυναίκα ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Τα σχέδια του Αστέρη και της Αργυρώς φαίνεται να ματαιώνονται ακόμη μία φορά, αφού η γιαγιά μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, ένα νέο μέτωπο ανοίγει, φέρνοντας αντιμέτωπους την Καλλιόπη με τον Παύλο. Αυτό γίνεται γιατί φτάνει στο χωριό ο Σταμάτης, ένας άντρας που βρισκόταν στην ίδια φυλακή με τον Βασίλη Σταματάκη πριν εκείνος δεχτεί την επίθεση και πεθάνει. Ο Σταμάτης επισκέπτεται την Καλλιόπη και της αποκαλύπτει ένα θανάσιμο μυστικό. Συγκεκριμένα, ότι ο Παύλος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του άντρα της. H αλήθεια για τον θάνατο του Βασίλη πέφτει σαν βόμβα στην Καλλιόπη, η οποία βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται για άλλη μία φορά. Οι δαίμονες του παρελθόντος ξυπνούν για τα καλά.

Η Καλλιόπη καλεί τους γιους της στο σπίτι και τους ανακοινώνει ότι η βεντέτα ανοίγει ξανά. Ένας νέος κύκλος αίματος φαίνεται να ξεκινά στη σειρά Σασμός και κανείς δεν θα είναι ασφαλής. Η Καλλιόπη, μαίνεται κατά του Παύλου και αποκλείει κάθε πιθανότητα σασμού. Μάλιστα, ζητάει από τους γιους της να εκδικηθούν για τον θάνατο του πατέρα τους. Ωστόσο, τόσο ο Μαθιός όσο και ο Αστέρης τής ξεκαθαρίζουν πως δεν θα πάρουν μέρος στα σχέδιά της, καθώς δεν θέλουν να αναμειχθούν σε μία νέα βεντέτα με ολέθριες συνέπειες. Το μόνο που επιθυμούν είναι να ζήσουν πια ήρεμα με τις οικογένειές τους.

Κάτω από τα μάτια όλων, όμως, ο Νικηφόρος μαθαίνει για τον Παύλο και την πρόθεση της Καλλιόπης να ξεπληρώσει το κρίμα μόνη της. Η τελευταία μπολιάζει την ψυχή του Νικηφόρου με αυτό το μίσος. Δεν μπορεί, όμως, να φανταστεί πως θα τον οδηγήσει στον θάνατο. Τις επόμενες μέρες, ο νεαρός, θέλοντας να πάρει εκδίκηση για την Καλλιόπη και τον Βασίλη, πηγαίνει με όπλο να βρει τον Παύλο.

Ωστόσο, μαζί με τον Παύλο βρίσκονται ο Λάζαρος με τον Τηλέμαχο. Τότε ο Λάζαρος βγάζει κι εκείνος όπλο και χωρίς να το σκεφτεί πυροβολεί τον Νικηφόρο, ο οποίος αφήνει την τελευταία του πνοή. Τα νέα διαδίδονται γρήγορα και η Καλλιόπη νιώθει ενοχές. Ξέρει πως εξαιτίας της ο Νικηφόρος έπιασε όπλο και κατέληξε νεκρός, ενώ το χωριό βυθίζεται στο πένθος και στον τρόμο για τα αντίποινα. Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, ο Αστέρης και η Αργυρώ διαπιστώνουν πως είναι αδύνατο να παραμείνουν στην Κρήτη και να ζήσουν ευτυχισμένοι. Όσο παραμένουν εκεί θα ζουν με τον φόβο, και δεν το θέλουν αυτό για το παιδί τους. Έτσι, αποφασίζουν να φύγουν για πάντα και ετοιμάζουν άμεσα τα πράγματά τους. Ωστόσο, τους περιμένει μία έκπληξη.

Η Μαρίνα τούς ανακοινώνει πως θα τους ακολουθήσει μιας κι εκείνη θέλει να αφήσει πίσω της τα πάντα και να φύγει. Ο γάμος της με τον Αντώνη, όπως θα δούμε, περνάει τεράστια κρίση και αυτό είναι που την ωθεί να φύγει. Εν τω μεταξύ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν να μείνουν, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να αρχίσουν μια νέα ζωή, μακριά από έχθρες, άδικους θανάτους και φόβο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ