«Έχω στην κατοχή μου το SMS που μου έλεγαν πως πέθανε»: Η απάντηση της δημοσιογράφου και συγγενή του Αίαντα Μανθόπουλου για το άρθρο της περί θανάτου του ηθοποιού

«Έχω στην κατοχή μου το SMS που μου έλεγαν πως πέθανε»: Η απάντηση της δημοσιογράφου και συγγενή του Αίαντα Μανθόπουλου για το άρθρο της περί θανάτου του ηθοποιού

Πώς κατέληξε να γίνει viral ένα “αποκλειστικό” fake news.

Σάλος προκλήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα όταν διάφορα ειδησεογραφικά site μετέδωσαν την είδηση ότι ο Αίαντας Μανθόπουλος είχα χάσει τη μάχη που έδινε για τη ζωή του ευρισκόμενος στην εντατική μετά από εγκεφαλικό.

Μια είδηση που αποδείχθηκε fake news.  Τη Δευτέρα η δημοσιογράφος του yupiii.gr, Βασιλική Παππά, η οποία ανέβασε πρώτη την είδηση και είναι και συγγενής του ηθοποιού με ανάρτησή της απολογήθηκε για το «λάθος» της και εξήγησε τι συνέβη, ενώ αποκάλυψε ότι έχει και γραπτό μήνυμα που της επιβεβαίωναν την «δυσάρεστη» εξέλιξη.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας γύρω από το δημοσίευμα για την κατάσταση της υγείας του Αίαντα Μανθόπουλου. Λόγω του συγγενικού μου δεσμού με την οικογένεια του ηθοποιού, από την πρώτη στιγμή γνώριζα για τη σοβαρή τροπή της κατάστασης της υγείας του. Το μεσημέρι της Παρασκευής, είχα σαφή πληροφόρηση από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, τα οποία είχαν ενημερωθεί από τη σύντροφό του κα. Σταμοπούλου, πως ο γνωστός ηθοποιός “έφυγε”.

Το sms το έχω στην κατοχή μου. Αφού επικοινώνησα επανειλημμένες φορές με συγγενικά πρόσωπα του ηθοποιού και μάλιστα με μεγάλη αμεσότητα, δεδομένου πως υπάρχει και δικός μου συγγενικός δεσμός με την οικογένεια, με ενημέρωσαν πως ο γνωστός ηθοποιός έχει φύγει από τη ζωή και πως ήδη φροντίζουν για ό,τι απαραίτητο χρειάζεται σε αυτές τις στιγμές. Έτσι δημοσίευσα το κείμενό μου, εμπιστευόμενη τα πρόσωπα που μου μετέφεραν τη δυσάρεστη αυτή πληροφορία δεδομένου ότι είχαν λάβει ενημέρωση από την ίδια τη σύντροφό του. Προσπαθώντας να μάθω περισσότερες πληροφορίες και ενώ το άρθρο μου είχε ήδη δημοσιευτεί, ενημερώθηκα πως “δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου ακόμα”, όπως χαρακτηριστικά μου μετέφεραν. Θέλοντας να προφυλάξω την αξιοπιστία του μέσου για το οποίο εργάζομαι, ζήτησα το κείμενό μου να κατέβει μέχρι να καταφέρω να έχω σαφή εικόνα του τι είχε συμβεί.

Δυστυχώς δεκάδες site μέσα σε λίγα λεπτά αναπαρήγαγαν την είδηση, δίχως κανείς να επικοινωνήσει μαζί μου παρόλο που είχα αποσύρει το ρεπορτάζ μου και προφανώς με μηδενική επικοινωνία με άλλα μέλη της οικογένειας μας. Έτσι η είδηση δεν διαψεύστηκε για αρκετές ώρες, δημιουργώντας αυτόν φαύλο κύκλο εσφαλμένων αναδημοσιεύσεων. Ήταν λάθος μου γι’ αυτό και επικοινώνησα με την ομάδα του Yupiii το συντομότερο δυνατό ώστε να κατέβει η ανάρτηση, όπως και έγινε. Λυπάμαι αν προξένησα οποιαδήποτε αναστάτωση στους φίλους του Αίαντα Μανθόπουλου, παρόλο που κι εγώ ανήκω στα άτομα της ευρύτερης οικογένειας που λυπούνται πολύ όσο εκείνος δίνει αυτή τη μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή», έγραψε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ