Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο, θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει»

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο, θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει»

Για άλλη μια φορά έδειξε πόσο ωραίος τύπος είναι και ότι, ακόμα και αν δεν το θέλει, αξίζει να είναι πρότυπο για τα παιδιά.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη που μεταδόθηκε από τον Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Έλληνας αθλητής του μήκους παραδέχεται πως είναι τεμπέλης, αν και όπως λέει του έχουν πει να μην το λέει αυτό, ωστόσο δεν μπορεί να μην είναι ειλικρινής. Παράλληλα, ανέφερε πως δυο μέρες πριν από αγώνα ειδικά όταν είναι σημαντικός, δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι και χαλαρώνει παίζοντας video games και κοιμάται μέχρι τις 12 το βράδυ βαριά. Μεγάλη του αγάπη επίσης είναι το μπουζούκι, ενώ ξέρει και κιθάρα.

«Οι περισσότεροι φίλου μου έχουν φύγει στη Γερμανία. Βρήκαν δουλειά εκεί. Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει.

Είναι χάλια πραγματικά οι προπονήσεις στο Ο.Α.Κ.Α.. Τόσο εγώ όσο και ο προπονητής μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με αυτό. Δεν με ενοχλεί αυτό.

Τόσα χρόνια εκεί κάνουμε προπονήσεις, έχω συνηθίσει. Με ενοχλεί που κάποιοι δίνουν υποσχέσεις και δεν τις τηρούν. Σε εμένα μου δίνουν υποσχέσεις εδώ κι έξι – επτά χρόνια. Στον Πομάσκι εδώ και 30 χρόνια. Με πήρε υπουργός τηλέφωνο να με ρωτήσει τί χρειάζομαι και του είπα ελάχιστα πράγματα. Για τον κλιματισμό και κάποια άλλα. Μου είπε πως θα κάνουμε περισσότερα, μπλα, μπλα μπλα… Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς. Δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν. Με ενοχλεί που βγαίνουν και λένε έχουμε δώσει τόσα λεφτά… Τίποτα δεν έχουν κάνει. Αν έρθει ένας υπουργός και μου πει πως δεν θα κάνουμε τίποτα, θα το δεχθώ.

Στα όνειρά μου δεν βλέπω ποτέ ότι κάνω άλμα εις μήκος. Βλέπω ότι κάνω τριπλούν, ότι κάνω μεγάλα άλματα. Νιώθω ότι πετάω, φανταστική αίσθηση.

Το αγαπημένο μου σημείο είναι το γραφείο μου που είναι ο υπολογιστής μου. Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη. Αλλά είμαι ειλικρινής, είμαι τεμπέλης», είπε.

Εγώ όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος και η προπόνηση γίνομαι σοβαρός απότομα. Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης! Στον στίβο είμαι εκτελεστής, ό,τι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω δίχως δεύτερη σκέψη. Του έχω εμπιστοσύνη, ξέρω πώς ό,τι μου πει θα είναι το σωστό. Δεν έχω βρει κάποιο λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ