Η συγκλονιστική ανάρτηση του Νίκου Συρίγου για τον Δημήτρη Παπανικολάου και το συμβάν με παιδί με αυτισμό

Η συγκλονιστική ανάρτηση του Νίκου Συρίγου για τον Δημήτρη Παπανικολάου και το συμβάν με παιδί με αυτισμό

Πώς κατάφερε να το προσεγγίσει και τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής 29 Οκτωβρίου θέλησε να μοιραστεί, όταν ο Δημήτρης Παπανικολάου βοήθησε στη μέση του δρόμου ένα νέο παιδί στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Νίκος Συρίγος περιγράφει το πώς ο προπονητής, Δημήτρης Παπανικολάου βρέθηκε τυχαία στο σημείο, που ένα παιδί με αυτισμό βρισκόταν στη μέση του δρόμου, ενώ ήταν ο μοναδικός που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί.

«Μεσημέρι Κυριακής στη Βάρης- Κορωπίου. Ένα παιδί είναι ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου. Μοιάζει να έχει πάθει κρίση επιληψίας. Τα αυτοκίνητα περνούν πλάι του. Κινδυνεύει. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει. Δυστυχώς.

 Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι λίγα μέτρα πιο πίσω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ζητάει από τους άλλους οδηγούς να σταματήσουν την κυκλοφορία και να τον αφήσουν μόνο του με το παιδί. Πλησιάζει το παιδί. Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Ξαπλώνει πλαι του. Προσπαθεί να του πιάσει κουβέντα.

Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. «Πάμε τώρα λίγο στην ακρη γιατί εδώ φοβάμαι ότι θα με πατήσει κάνα αυτοκίνητο», του λέει. Ο μικρός πείθεται. Να πάει στην άκρη για το χατίρι του φίλου του. Όλα καλά. Τυχερός ο μικρός. Πιο τυχεροί εμείς που έχουμε τον Μήτσο…

Συγγνώμη ρε φίλε που το ανεβάζω. Ξέρω ότι δεν γουστάρεις. Αλλά να, αφού μου είπες την ιστορία πίσω από τις φωτό που μου έστειλε ένας κοινός φίλος μας που ήταν εκεί, είπα να την μοιραστώ μπας και την επόμενη φορά ξέρουμε, εμείς οι άσχετοι, τι να κάνουμε…

Σαν πρώτη αντίδραση. Σαν πρώτη βοήθεια. Σαν το φιλί της ζωής. Τον φίλο της ζωής. Δημητρό πόσο πολύτιμος μας είσαι… Βάλτε μάθημα στο σχολείο τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν φτάνει ο Δημήτρης. Πιτσιρίκο μου συγγνώμη που δεν ξερουμε… θα μάθουμε», έγραψε ο Νίκος Συρίγος.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ